Ukrajina plánuje v rámci svojej armády vytvoriť novú jednotku

Súčasťou štruktúry Ozbrojených síl má byť samostatný útvar kybernetických síl.

Hlavnými úlohami a funkciami nového útvaru bude rozdelenie právomocí medzi zložky bezpečnostného a obranného sektora. Tento krok má výrazne posilniť ukrajinskú armádu.

„Zriadenie kybernetických síl zabezpečí efektívne plánovanie a plnenie celého spektra úloh v kybernetickom priestore, ktorý je uznaný ako samostatná operačná oblasť popri pozemnej, námornej, vzdušnej a vesmírnej,“ zdôrazňuje Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.  

Podľa portálu Ukrajinska pravda na stretnutí analyzovali aj skúsenosti Ozbrojených síl Ukrajiny a ich ďalších zložiek v kybernetickom priestore. Stretnutiu predsedal náčelník Generálneho štábu Anatolij Barhylevyč. 

(lipa)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok