Taraba chce urobiť poriadky so skrytým tunelovaním vodárenských spoločností

Minister životného prostredia spresnil, že na rokovanie vlády chce v tejto súvislosti predniesť zákon.

35. schôdza vlády SR Tomáš Taraba. Foto: TASR/Jakub Kotian

„Roky sa tolerovalo, že vodárenské spoločnosti, ktoré mali príjmy z regulovanej činnosti – dodávka vody, neinvestovali do infraštruktúry, ale podporovali kadejaké projekty mimo tejto činnosti alebo, aj keď sú v miliardových infraštruktúrnych deficitoch, vyťahovali peniaze na rôzne akože charitatívne činnosti,“ tvrdí Tomáš Taraba (nom. SNS).

Skonštatoval, že zákonom ide „klepnúť chobotnici po prstoch“. Legislatívou má podľa ministra štát získať predkupné právo na pohyby s akciami.

Avizuje aj veľa ďalších zmien. „Až teraz sa ukáže, aký lobing sa začne a ktorí poslanci budú stáť na strane ochrany vody a ktorí na strane pofidérnych praktík,“ podotkol.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok