Štrajkujúci zamestnanci spoločnosti Boeing odmietli ponuku na zvýšenie miezd o 35 percent

Približne 30-tisíc pracovníkov amerického koncernu Boeing zostáva naďalej v štrajku, keďže sa so zamestnávateľom stále nedohodli na zvýšení miezd.

Southwest Airlines Lietadlá Boeing. Foto: Profimedia.sk

Ako uvádza BBC, odborová organizácia, ktorá združuje pracovníkov Boeingu, 64 percent jej členov odmietlo navrhovanú dohodu na zvýšenie platov o 35 percent.

Vedenie odborov pôvodne avizovalo, že ponuka, ktorá rátala aj s jednorazovou platbou pre zamestnancov vo výške 7000 dolárov a zachovaním prémií, stojí za zváženie.

Ide už o druhé odmietnutie dohody zo strany zamestnancov. Prvý návrh v septembri odmietlo až 95 percent štrajkujúcich pracovníkov.

Štrajk trvá už od polovice septembra a straty spoločnosti za ten čas dosiahli približne šesť miliárd dolárov.

Boeing medzitým oznámil, že zruší až 17 000 pracovných miest vo svojich továrňach po celom svete. Zároveň ohlásil, že prvé dodávky nového lietadla 777X prídu na trh neskôr. Dôvodmi sú okrem štrajku problémy vo vývoji či prestávky v letových skúškach.

(bra)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok