Prezidentke telefonoval holandský kráľ, Slovensku želá upokojenie situácie

Prezidentke telefonoval holandský kráľ Viliam-Alexander, Slovensku želá upokojenie situácie. V súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica v telefonáte vyjadril spoluúčasť, podporu a solidaritu so slovenskou spoločnosťou.

Krajine želá upokojenie situácie. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

„Predsedovi vlády zaželal čo najskoršie zotavenie a Slovensku upokojenie situácie,“ priblížil Strižinec s tým, že prejavy solidarity v uplynulých dňoch prezidentke adresovali viaceré hlavy štátov z celého sveta. Vo štvrtok (16. 5.) večer prezidentka telefonovala aj so španielskym kráľom Filipom VI.

Premiéra Fica vážne postrelil po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 71-ročný muž z Levíc. Predseda vlády sa nachádza v banskobystrickej nemocnici, jeho zdravotný stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac