Americký minister obrany Austin podstúpil lekársky zákrok

Americký minister obrany Lloyd Austin podstúpil lekársky zákrok vo vojenskej nemocnici Waltera Reeda vo Washingtone a vrátil sa k vykonávaniu svojich povinností. Uviedol to v noci na sobotu hovorca Pentagónu Pat Ryder.

 V čase zdravotnej indispozície bola úlohami šéfa Pentagónu približne na dve a pol hodiny poverená jeho námestníčka Kathleen Hicksonová.

Zákrok týkajúci sa problémov s močovým mechúrom prebehol úspešne a „nesúvisí s diagnózou rakoviny prostaty ani nemá žiadny vplyv na priaznivú prognózu vyliečenia“, povedal Ryder.

Dodal, že Austin sa po zákroku vrátil domov a v jeho pracovnom programe nenastali žiadny zmeny. Biely dom a Kongres USA boli o zákroku informovaní, poznamenal Pentagón.

Austinovi vlani v decembri diagnostikovali skoré štádium rakoviny prostaty. Po menšej operácii vykonanej v decembri sa najprv vrátil domov, no začiatkom januára ho pre komplikácie prijali do vojenskej nemocnice Waltera Reeda.

Biely dom a Kongres USA sa však vtedy o zdravotných problémoch šéfa Pentagónu dozvedeli až o niekoľko dní neskôr, za čo Austin čelil kritike. Pentagón odvtedy pravidelne poskytuje informácie o jeho zdravotnom stave.

(tasr, ap)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac