Politico: Európski byrokrati majú dosť neustálych obštrukcií Viktora Orbána voči Ukrajine

Politico: Európski byrokrati majú dosť neustálych obštrukcií Viktora Orbána voči Ukrajine. Preto plánujú potrestať Maďarsko tým, že mu v nasledujúcom zložení Európskej komisie poskytnú iba menej významné portfólio.

Bruselský denník Politico na základe rozhovoru s tromi anonymnými diplomatmi uviedol, že Maďarsko by si aj v ďalšom funkčnom období chcelo zachovať pozíciu komisára pre rozširovanie, čo by malo významný vplyv aj na prípravy na vstup Ukrajiny do EÚ.

„Viacerí však nechcú, aby v tom pokračoval súčasný komisár Olivér Várhelyi. V skutočnosti nemôže byť o tom ani reč, že by Maďarsko dostalo nejaké významnejšie portfólio,“ uviedli diplomati.

(politico, 444.hu, tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac