Košické žiačky zažiarili v súťaži 1:0 pre nemčinu. Pôjdu si po výhru aj do Berlína?

448124839_898078155697259_107765399888679644_n za ktorý v rokoch 2016 - 2020 hral aj náš futbalový reprezentant a jeden zo spolumajiteľov FC Košice Ondrej Duda.. Foto: kosice.sk

KOŠICE – Žiačky zo ZŠ Laca Novomeského v Košiciach zvíťazili v celoslovenskej súťaži 1:0 pre nemčinu, ktorá spája jazykové znalosti s futbalovými zručnosťami. Víťazné prvé miesto im zabezpečilo postup na medzinárodné kolo v Berlíne. Chlapci z tej istej školy skončili na siedmom mieste.

Tretí ročník súťaže sa konal v bratislavskom areáli ŠK Rapid Ružinov za účasti 13 tímov z celého Slovenska. Ako informuje košická radnica na webovej stránke, podujatie organizovali Nemecké veľvyslanectvo na Slovensku, Goethe Inštitút a Česko-nemecká futbalová škola.

„Súťaž je určená pre deti vo veku 11 až 13 rokov, ktoré sa zaujímajú o futbal a nemčinu. Kombinuje futbal a nemčinu a zasadzuje sa za hravú interdisciplinárnu výučbu,“ uviedla z Goethe Inštitútu Anna Záborská.

Foto: FB Kosice- Mesto Kosice

Podujatie otvoril aj ambasádor Majstrovstiev Európy vo futbale a bývalý nemecký futbalový reprezentant Jimmy Hartwig. „V športe, ale aj v živote choďte za svojimi cieľmi s rešpektom a čestne. A aby sme vždy hľadali, čo nás spája a nie, čo nás rozdeľuje. Len tak môžeme v športe, ale aj v spoločnosti dosiahnuť úspech,“ zaželal súťažiacim aj celému svetu. 

Súťažiaci museli preukázať nielen futbalové zručnosti, ale aj znalosti nemčiny. Víťazné tímy teraz čaká výlet do Berlína, kde navštívia futbalový zápas Hertha BSC Berlín, za ktorý hral aj slovenský futbalový reprezentant a jeden zo spolumajiteľov FC Košice Ondrej Duda.

(kosiece.sk, kol)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...