Nelegálne prekročenie hraníc. Ruské bezpečnostné služby stíhajú novinára CNN

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) začala trestne stíhanie voči novinárovi americkej televízie CNN, ktorý podľa nej nezákonne prekročil ruské hranice, aby natočil reportáž v Kurskej oblasti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na štvrtkové správy ruských médií.        

novinár Britský novinár Nick Paton Walsh voči ktorému začala trestné stíhanie FSB. Foto: X

Stíhaným novinárom je britský občan Nick Paton Walsh, napísala ruská tlačová agentúra Interfax. Dodala, že FSB začala trestne stíhať v podobnej veci aj dvoch ukrajinských novinárov. Moskva v súvislosti s týmito prípadmi čoskoro vydá medzinárodný zatykač, uviedla podľa Interfaxu FSB. Za nezákonné prekročenie hraníc hrozí v Rusku trest odňatia slobody na päť rokov.        

Ruské médiá minulý týždeň informovali, že za nelegálne prekročenie hraníc začala FSB trestné stíhanie voči redaktorke talianskej verejnoprávnej televízie (RAI) Stefanii Battistiniovej a kameramanovi Simoneovi Trainimu.        

Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v tejto veci minulý týždeň predvolalo taliansku veľvyslankyňu v Moskve Ceciliu Piccioniovú.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac