V Košiciach vznikne stredisko na umývanie vlakov. Na mieste je však nelegálna rómska osada

Kvôli výstavbe nového centra na umývanie vlakov, ktoré sa má budovať neďaleko hlavnej stanice v priestoroch košického rušňového depa, majú obyvatelia nelegálnej rómskej osady strach, čo sa s nimi stane. 

V-sucasnosti-ma-ZSSK-tri-novovybudovane-strediska-technicko-hygienickej-udrzby-THU-po-celom-Slovensku-1-e1722325569191 Technicko-hygienické stredisko údržby bude situované v mestskej časti Košice – Juh. Foto: redakcia

Ako informuje STVR, podľa železníc bude túto problematiku riešiť košická radnica, ktorá zatiaľ požiadavku na vysťahovanie miestnych neeviduje.

„Nemáme kam ísť, kde pôjdeme? Už podpísali papiere, že nám budú dávať nejaké byty a čakáme a nič,“ robia si starosti obyvatelia osady.

Ako ubezpečil pre portál hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík, neplánujú žiadnu rýchlu ani nepremyslenú likvidáciu spomínanej  osady, keďže problém by takýmto spôsobom presunuli iba niekam inam. 

Moderné stredisko na čistenie a údržbu vlakov v Košiciach za vyše 180 milióna eur pripravuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Projektom chcú zlepšiť a priniesť výhody pre cestujúcich aj zamestnancov.

(kol)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok