KDH a hnutie Slovensko vyzývajú Fica na odvolanie splnomocnenca Kotlára

Opozičné strany Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Slovensko sa zhodli, že splnomocnenec vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár šíri dezinformácie a ohrozuje dôveru ľudí v očkovanie.

Peter Kotlár. Foto: Jaroslav Novák/TASR Peter Kotlár. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Vyzývame premiéra Fica, aj s ohľadom na zodpovednosť, ktorú voči občanom na Slovensku má, aby akceptoval závery vedcov a splnomocnenca pre prešetrenie pandémie okamžite odvolal. Peter Kotlár posúva Slovensko tam, kam nesmeruje žiadna iná krajina na svete. Popiera základy medicíny, vedy a odbornosti,“ uviedol poslanec Národnej rady František Majerský (KDH).

V Kotlárovej správe o prešetrení pandémie podľa poslanca Petra Stachuru (KDH) nezaznelo nič podstatné, čo by pomohlo Slovensku zvládnuť budúce pandémie. Kotlár podľa Stachuru začal nahlodávať dôveru ľudí v mRNA vakcíny, ktoré pomohli odvrátiť celosvetovo 20 miliónov úmrtí.

„Paradoxné je, že Slovensko, krajina v strede Európy, člen Európskej únie, vo verejnom priestore dáva priestor dezinformátorom a ľuďom, ktorí práve takéto mRNA spochybňujú,“ povedal a zároveň vyzval premiéra, aby zobral zodpovednosť za zdravotníctvo a rokoval so zdravotníkmi.

K okamžitému odvolaniu Kotlára vyzýva vládu aj hnutie Slovensko. „Peter Kotlár od svojho vymenovania za splnomocnenca vlády preukázal, že jeho funkcia je vhodná akurát tak na šírenie lží a konšpirácií pre dezinformačnú scénu. Jeho výstupy sú absolútne nepoužiteľné pre zhodnotenie manažmentu pandémie,“ komentoval predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš.

(tasr)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok