Biden prisľúbil Zelenskému vojenskú pomoc za takmer pol miliardy dolárov

V nadchádzajúcich mesiacoch USA poskytnú Ukrajine ďalší vojenský materiál vrátane stoviek rakiet protivzdušnej obrany, delostreleckých systémov, munície, stoviek obrnených transportérov a bojových vozidiel pechoty ako aj ľahkých obrnených vozidiel.

Biden United States Ukraine Americký prezident Joe Biden sa stretáva s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským v Oválnej pracovni Bieleho domu vo štvrtok 21. septembra 2023 vo Washingtone. Foto: Profimedia.sk

Americký prezident Joe Biden v stredajšom telefonickom rozhovore prisľúbil ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 425 miliónov dolárov. Oznámil to Biely dom.

Podľa vyhlásenia Bieleho domu chcel Biden telefonátom uistiť Zelenského, že sa do konca svojho funkčného obdobia postará o zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine.

V balíku pomoci budú najmä prostriedky protivzdušnej obrany (PVO), munícia vzduch-zem a obrnené vozidlá.

 Zelenskyj podľa Bieleho domu informoval Bidena o svojom pláne dosiahnuť víťazstvo Ukrajiny vo vojne nad Ruskom a obaja lídri sa dohodli, že poveria svoje tímy, aby prerokovali ďalšie kroky.

(tasr)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok