Pracovníčku zoologickej záhrady na Kryme zabili levy

V levom parku Tajhan na okupovanom Kryme po útoku levov podľahla zraneniam dlhoročná zamestnankyňa Leokadia Perevalovová, ktorá sa o levy starala vyše desať rokov.

Nový obrázok (8) Riaditeľ komplexu Oleh Zubkov oznamuje smrť zamestnankyne. Foto: reprofoto Олег Зубков / Telegram

Podľa informácií ukrajinského portálu Krym.Realiji vošla pracovníčka poobede 16. októbra do výbehu leva a dvoch levíc s cieľom vyčistiť ho. Potom ako nesprávne zatvorila dvere medzi klietkami ju napadol lev – pracovníčka zraneniam podľahla.

Majiteľ zoo Oleh Zubkov pri klietke nakrútil video v ktorom o smrti spolupracovníčky, pracujúcej v zoo 18 rokov, upovedomil širokú verejnosť. Podľa jeho slov ešte predtým oboznámil s podrobnosťami vyšetrovateľov.

Vyšetrovacia komisia Krymu a Sevastopoľa už začala vo veci trestné stíhanie pre nedodržanie požiadaviek bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

(laj)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok