Pohodlne a rýchlo. Pošta chystá veľké zmeny, potešia každého

Vyše tisíc poštových doručovateľov využíva na Slovensku nové multifunkčné zariadenia, prostredníctvom ktorých môžete platiť bezkontaktne, a to platobnou kartou, smart hodinkami či mobilom.

Slovenská pošta Slovenská pošta. Foto: TASR/Štefan Puškáš

„Klienti po novom na uhradenie sumy môžu využiť platobnú kartu, smart hodinky či telefón. Umožňujú im to nové multifunkčné zariadenia, ktoré pošta postupne nasadzuje do užívania. Platba v hotovosti u doručovateľov ostáva, samozrejme, dostupná aj naďalej,“ spresnila riaditeľka obchodu Slovenskej pošty Melinda Burdanová.

Multifunkčné zariadenia majú  podľa Slovenskej pošty zjednodušiť  a urýchliť prácu poštových doručovateľov.

Zariadenie totiž v sebe spája skener QR/čiarových kódov, platobný terminál, bezpečnostný prvok na oznamovanie mimoriadnej udalosti a slúži aj ako mobilný telefón.

Do konca tohto roka by malo byť v prevádzke 2500 multifunkčných zariadení, čo by malo pokryť vyše 60 percent doručovateľskej siete. Počas roka 2025 by malo zariadenia začať používať všetkých takmer 4000 doručovateľov.

(tasr, kol)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac