Video: Zlodej ukradol plastiku súsošia z pamätníka v Stráňavách

Žilinská polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý odcudzil z pietneho miesta plastiku súsošia v životnej veľkosti s vyobrazením jedného sovietskeho a dvoch nemeckých vojakov. Plastika súsošia je umeleckým dielom a samotný pamätník je zapísaný ako národná kultúrna pamiatka.

evakuácia magistrátu Policajné auto. Ilustračný obrázok: Polícia SR

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. V súčasnej dobe na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia veci,“ informuje polícia.

Polícia zároveň žiada verejnosť o spoluprácu. Prípadné informácie o skutku môžu oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru alebo súkromnou správou na oficiálnej stránke polície.

(fb, kol)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac