Sulík si domov pozval po atentáte na Fica jeho poradcu Chmelára. Pokúšal sa o mier

Okrem vtedajšej prezidentky Zuzany Čaputovej a jej novozvoleného nástupcu Petra Pellegriniho sa mimo očí verejnosti pokúšal o upokojenie situácie aj bývalý líder opozičnej SaS.

sulik-1 Richard Sulík. Foto: Štandard

Richard Sulík, ktorý len pred pár dňami ohlásil odchod z politiky, si podľa portálu Aktuality.sk po májovom atentáte na premiéra v Handlovej na obed pozval poradcu Roberta Fica pre politické záležitosti Eduarda Chmelára.

Uvažoval vraj o akomsi „záchrannom“ pláne, k jeho realizácii však nikdy nedošlo.

„Richard Sulík reagoval na nejaký môj status, tak sme sa stretli, pozval ma k sebe na obed,“ potvrdil portálu dnes už exporadca Fica Chmelár. Stretnutie potvrdil aj Sulík, ktorý ho označil za „veľmi podnetné“.

Chmelár označil Sulíkov záujem za „úprimný“, avšak o pláne pochyboval. Označil ho za „naivný“.

Zakladateľ SaS chcel podľa Chmelára vznik akejsi „rady múdrych“, kde by každá strana vybrala nejakého mienkotvorného človeka. Rada by potom hlasovala o tom, ktorý výrok už bol za hranicou. Riešenie údajne smerovalo k zníženiu napätia medzi opozíciou a koalíciou a k zmierneniu situácie v celej spoločnosti.

Strana, na ktorej čele je aktuálne Branislav Gröhling, potvrdila, že išlo o osobnú aktivitu jej niekdajšieho predsedu.

Bývalý poradca premiéra zároveň nedávno pre českú televíziu CNN Prima News potvrdil, že po atentáte mal záujem sa stretnúť aj minimálne jeden ďalší opozičný predstaviteľ, avšak meno nechcel prezradiť. Povolenie rozprávať má vraj len od Sulíka.

(max)