Tomáš Taraba navštívil Keňu, chce užšiu spoluprácu s africkými krajinami

Tomáš Taraba navštívil Keňu, chce užšiu spoluprácu s africkými krajinami. Podpredseda vlády a minister životného prostredia sa stretol aj s prezidentom Kene Williamom Rutom. Dohodli sa na užšej spolupráci v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ekonomickej podpory a rozvoja všeobecne prospešných projektov.

„Afrika už dávno nie je len o chorobách, chudobe a negramotnosti. Niektoré krajiny napredujú obrovským tempom. Je chybou, že slovenskí politici do týchto štátov častejšie nechodili a nevyužívajú obrovský potenciál, ktorý máme. Nie sme koloniálna veľmoc, nemáme koloniálnu minulosť a ani postranné úmysly,“ zdôraznil Taraba.

Podľa vlastných slov jeho návštevu sprevádzal mimoriadny záujem štátnych a miestnych médií, čo potvrdzuje, že tento priateľský vzťah je potrebné využiť v prospech spolupráce. Vicepremiér taktiež odovzdal so svojou delegáciou humanitárnu pomoc generálnemu tajomníkovi Kenského Červeného kríža Ahmedovi Idrisovi.

Humanitárnu potravinovú a materiálnu pomoc bude Kenský Červený kríž distribuovať cieľovej komunite žijúcej v povodí rieky Tana, kde bolo v dôsledku minuloročných ničivých záplav zasiahnutých viac ako trištvrte milióna ľudí, pričom viac ako 140-tisíc ich muselo byť vysídlených.

(tasr)