Dnes bude prevažne polooblačno až oblačno, s teplotami do 27 stupňov Celzia

Dnes bude na Slovensku polooblačno až oblačno, postupne miestami až zamračené. Najmä v horských oblastiach na mnohých miestach aj prehánky a ojedinele búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Najvyššia denná teplota bude 22 až 27, na Orave, Liptove, Spiši a Horehroní väčšinou okolo 20 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo 12 stupňov Celzia.

Fúkať bude slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Meteorológovia predpokladajú zrážky do 10, pri búrkach ojedinele 10 až 40 milimetrov.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac