Mesto ponúka na predaj pozemok. Poslanci rozhodli, čo má na ňom vyrásť

pozemok,nb2 Ilustračné foto: FB Nová Baňa

NOVÁ BAŇA – Mesto Nová Baňa ponúka na predaj formou obchodnej verejnej súťaže stavebný pozemok, na ktorom by malo vzniknúť minimálne 40 nových garáží.

Ako pre TASR uviedla Dáša Zigová z mestského úradu, ide o pozemok v lokalite pod Sekvojou, ktorý sa mesto snažilo neúspešne predať už v roku 2022.

Zigová uviedla, že záujem o pozemok neprejavil pred dvoma rokmi nik. V tom čase tam chceli vybudovať parkovacie státia. V súčasnosti si pozemok vytypovala spoločnosť, ktorá tu chce postaviť garáže.

„Celková výmera pozemku je 1764 štvorcových metrov, je to svahovitý terén ako väčšina v Novej Bani,“ priblížila s tým, že pozemok je aktuálne nevyužívaný a zarastený.

Situovaný je v blízkosti bytových domov nad jestvujúcim parkoviskom. Návrhy na uzatvorenie zmluvy o budúcej kúpnej zmluve môžu záujemcovia predkladať do 26. júna.

„V tomto prípade bola stanovená navrhnutá cena poslancami a majetkovou komisiou na 40 eur za štvorcový meter,“ priblížila Zigová s tým, že zámer využitia tohto pozemku odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo v máji.

Zigová dodala, že mesto uzatvorí s prípadným záujemcom zmluvu o budúcej kúpnej zmluve na predaj stavebného pozemku. „My sa tým istíme, tou zmluvou o budúcej zmluve, že tam naozaj výstavba prebehne,“ podotkla s tým, že pozemok prevedú na investora až po kolaudácii garáží.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...