Ruské úrady v Kursku umiestnia modulárne betónové kryty. Pred ukrajinskou ofenzívou majú chrániť civilistov

Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov špecifikoval, že betónové kryty vybudujú najmä v oblastnej metropole Kursk, v ktorej žije viac ako 450-tisíc ľudí. Informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

kryt Jeden z krytov, ktorý do oblasti priviezlo nákladné auto. Foto: Telegram/Alexej Smirnov

Kryty umiestnia prevažne na miesta s vysokou koncentráciou ľudí, akými sú napríklad autobusové stanice a zastávky, ktorých je v meste viac ako 60. Na Telegrame gubernátor uverejnil fotku jedného z krytov, ktoré na miesto určenia priviezlo nákladné vozidlo.        

Kryty úrady umiestnia aj v dvoch ďalších mestách v oblasti. V Železnogorsku ich bude desať a ďalšie pribudnú aj v meste Kurčatov, v ktorého blízkosti sa nachádza jadrová elektráreň. Ich presný počet zatiaľ úrady neurčili.        

Ukrajinské sily vpadli na územie Kurskej oblasti 6. augusta a podarilo sa im získať pod kontrolu desiatky obcí. Ruské úrady tvrdia, že z regiónu muselo z dôvodu ukrajinskej ofenzívy ujsť viac ako 120-tisíc civilistov.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac