Izraelské sily útočili na mesto Nabatíja, zahynul starosta

Izraelská armáda v stredu oznámila, že jej sily v rámci zintenzívnenia vzdušnej a pozemnej ofenzívy proti militantnému hnutiu Hizballáh zasiahli desiatky jeho cieľov v libanonskom meste Nabatíja.

Snímka obrazovky 2024-10-10 o 5.59.51 Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas izraelských útokov prišiel o život starosta mesta, oznámila oficiálna libanonská tlačová agentúra NNA. Informujú o tom agentúry AFP a DPA.

„Izraelské obranné sily zasiahli desiatky teroristických terčov Hizballáhu v oblasti Nabatíje a rozložili podzemnú infraštruktúru používanú jeho jednotkami Radwán v južnom Libanone,“ uviedla armáda vo vyhlásení.

Izraelské útoky zasiahli budovu radnice mesta Nabatíja počas zasadania, napísala NNA. Okrem starostu mesta Ahmada Káhila prišli o život ďalší členovia mestskej správy.

Libanonský premiér Nadžíb Míkátí útoky na mesto Nabatíja odsúdil s tým, že „svet pri zločinoch okupácie (Izraela) zámerne mlčí, čo ju povzbudzuje k tomu, aby vo svojej agresii a zločinoch pokračovala“.

Hnutie Hizballáh medzitým vo vyhlásení informovalo, že „na obranu Libanonu a jeho obyvateľov“ v stredu riadenou strelou zaútočilo na tank izraelskej armády v blízkosti pohraničnej obce.


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok