Nemecký rezort zdravotníctva vyzýva ľudí na očkovanie proti covidu a chrípke

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach v stredu vyzval ľudí, aby sa zaočkovali proti sezónnej chrípke a koronavírusu. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na správu agentúry DPA.

Karl Lauterbach Karl Lauterbach. Foto: TASR/AP

„Už teraz sa u nás vyskytuje veľa koronavírusových infekcií. Ich úroveň sa v súčasnosti pri monitorovaní odpadových vôd zvyšuje, takže očkovanie má zmysel. Je to veľmi dôležité, vrelo odporúčané,“ povedal Lauterbach krátko po tom, ako ho zaočkovali v Berlíne.

Minister tiež upozornil, že opakované infekcie vírusom SARS-CoV-2 zvyšujú riziko vzniku tzv. dlhého covidu, pri ktorom príznaky ochorenia pretrvávajú aj dlho po infekcii. „Koronavírus preto stále nie je úplne neškodné ochorenie,“ zdôraznil.

Podľa Lauterbacha sa navyše ukázalo, že očkovanie proti chrípke malo „pozitívne vedľajšie účinky“, ako napríklad mierne zníženie rizika mŕtvice a infarktu.

(tasr)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok