Na fronte všetko pod kontrolou, tvrdia Rusi. V Kurskej oblasti údajne zničili tank Abrams

Generálmajor Apti Alaudinov, veliteľ oddielu Achmat a zástupca veliteľa Hlavnej vojenskej politickej správy Ozbrojených síl Ruskej federácie, vo štvrtok uviedol, že ruské sily zničili v pohraničnej Kurskej oblasti americký tank Abrams.

Do Nemecka dorazili americké tanky Abrams urèené na výcvik ukrajinských vojakov Tanky typu Abrams M1A1 vo výcvikovom priestore amerických ozbrojených síl Grafenwöhr v spolkovej krajine Bavorsko. Foto: TASR/AP

„Na fronte je pre nás zatiaľ všetko veľmi dobré a všetko je pod kontrolou. Nepriateľ sa dnes nepokúsil o žiadne aktívne bojové operácie, zatiaľ čo my sme dnes zničili asi desať kusov techniky vrátane pickupov a tiež tank Abrams,“ uviedol veliteľ Alaudinov vo videu, ktoré zverejnil na svojom telegramovom kanáli v noci na 22. augusta, píše ruská agentúra TASS.

„Okrem toho sme zlikvidovali niekoľko delostreleckých zbraní rôzneho kalibru a tiež niekoľko veliteľských stanovíšť. Preto je situácia v našom frontovom sektore pre nás veľmi dobrá,“ dodal.

(mas)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac