Slafkovský podpísal s Montrealom osemročnú zmluvu na približne 55 miliónov eur

TK s Jurajom Slafkovským k 1. výroèiu draftu do NHL Juraj Slafkovský. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Dvadsaťročný útočník tak od sezóny 2025/2026 zarobí v priemere 7,6 milióna dolárov, čo predstavuje necelých 7 miliónov eur. Pre klubový web to potvrdil Kent Hughes, generálny manažér Canadiens. Slafkovský má však zo všetkých slovenských hokejistov najvyšší priemerný ročný plat.

Slafkovský podpísal druhú najvyššiu zmluvu spomedzi Slovákov. Marián Hossa dostal v roku 2009 od Chicaga 12-ročný kontrakt, ktorý mal celkovú hodnotu 63,3 milióna dolárov, teda približne 57 miliónov eur.

Montreal draftoval pred dvoma rokmi reprezentačného krídelníka z celkového prvého miesta, stal sa tak historicky prvou slovenskou draftovou jednotkou. V uplynulej sezóne, ktorá bola jeho druhá v NHL, nastúpil Slafkovský vo všetkých 82 zápasoch základnej časti a získal 50 bodov (20 gólov + 30 asistencií). Umiestnil sa na treťom mieste v tímovej štatistike v počte gólov i striel na bránku (152), na štvrtom v počte asistencií a bodov a na prvom mieste medzi útočníkmi so 71 zblokovanými strelami. Po skončení základnej časti NHL reprezentoval svoju krajinu na MS v Prahe a Ostrave, kde v ôsmich dueloch zaznamenal osem asistencií.

Slafkovský sa stal prvým hráčom v histórii klubu, ktorý zaznamenal 40 bodov v jednej sezóne medzi hráčmi do 20 rokov, keď 26. marca v Colorade dosiahol asistenciu. Zároveň si vytvoril kariérne maximum deväťzápasovou bodovou sériou (9. až 28. marca), v ktorej si pripísal dva góly a osem asistencií. Je aj líder svojej draftovej triedy v počte odohraných zápasov (121), gólov (24), asistencií (36) a bodov (60).

Nováčikovská zmluva so základným platom 950-tisíc dolárov, približne 864 tisíc eur, mu po vyprší po sezóne 2024/2025, po nej mu začne platiť nový kontrakt.

(tasr)


Ďalšie články
Kovačič tvárou DVTV nebude. Spochybnil  morálny profil Frindta

Kovačič tvárou DVTV nebude. Spochybnil morálny profil Frindta

Exmoderátor Markízy Michal Kovačič nebude novou tvárou DVTV. Odmietol tak dohady, ktoré začali po jeho stretnutí s jedným zo zakladateľov televízie Martinom Veselovským. Slovenskú redakciu českej internetovej televízie má viesť bývalý moderátor RTVS Miroslav Frindt. „Naše novinárske príbehy sú diametrálne odlišné,“ povedal na jeho adresu Kovačič v podcaste Dobré ráno...
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...