Nórsko daruje Ukrajine šesť stíhačiek F-16, prvé by mali doraziť ešte tento rok

Nórsko daruje Ukrajine šesť stíhačiek F-16, prvé by mali doraziť ešte tento rok. Oznámil to nórsky premiér Jonas Gahr Störe, ktorý sa zúčastňuje na samite NATO vo Washingtone.

Okrem Nórska Ukrajine prisľúbili ďalších 70 stíhačiek F-16 Holandsko, Dánsko a Belgicko. Prvé dánske lietadlá by mali doraziť už počas tohto leta.

Očakáva sa, že lídri na samite odhalia novú pomoc pre Ukrajinu, aby sa mohla ďalej brániť proti ruskej agresii.

V snahe odolať útokom ruských síl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opakovane vyzýva členské štáty Aliancie, aby Kyjevu poskytli ďalšie zbrane, finančné prostriedky a bezpečnostné záruky.

(reuters, tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok