Spustenie samovražedného sarkofágu Sarco známeho ako „Tesla eutanázie“

Spustenie samovražedného sarkofágu Sarco známeho ako „Tesla eutanázie“, zrušili iba krátko pred jeho plánovaným uvedením do prevádzky.

Aj keď švajčiarské úrady v roku 2021 schválili použitie tejto technológie s futuristickým vzhľadom, ktorá by mala „rýchlo, bezbolestne a za niekoľko sekúnd“ spôsobiť smrť, švajčiarska prokuratúra zastavila jej prvé použitie. Philipa Nitschkeho, tvorcu kapsule, obvinili, že „navádzal a napomáhal k samovraždám z osobných dôvodov“.

Štátny zástupca Peter Sticher varoval pred vážnymi dôsledkami použitia smrteľných kapsúl. Uviedol, že nie je jasné, kto má kontrolu nad mechanickým procesom umierania.

Muž prezývaný „Doktor Smrť“ chcel pacientom umožniť ukončiť život jednoduchým stlačením tlačidla. Sarkofág, ktorý dostal prezývku „Tesla eutanázie“ alebo „kapsula smrti“ pre svoj futuristicko-automobilový dizajn, mali prvýkrát použiť koncom júla. Prístroj mali naplniť dusíkom, odstrániť odtiaľ kyslík a nakoniec uviesť pacienta do bezvedomia.

(daily mail)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok