Rusko uskutočnilo na Kyjev niekoľko vĺn dronových útokov

Ukrajinská protivzdušná obrana úspešne ochránila v noci na pondelok hlavné mesto Kyjev, keď zneškodnila všetky útočiace ruské drony, oznámili to miestni prestavitalia.

Najväèší dronový útok na Kyjev od zaèiatku invázie Ľudia kráčajú okolo obytnej budovy, ktorú zasiahol dron počas nočného útoku ruskej armády v Kyjeve. Foto: TASR/AP

„Letecký poplach v hlavnom meste trval viac než päť hodín,“ povedal šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že podľa predbežných informácií neboli hlásené nijaké škody ani obete.

Ukrajinská protivzdušná obrana neskôr informovala, že Rusko v noci zaútočilo na územie Ukrajiny celkovo so 73 dronmi a troma raketami. Ukrajinskej obrane sa podarilo zneškodniť 67 dronov a jednu raketu. Celkovo pritom obrana zasahovala okrem Kyjeva v ďalších desiatich ukrajinských oblastiach vrátane tých, ktoré obklopujú Kyjevskú oblasť.

Rusko podniklo v septembri viacero vzdušných útokov na Kyjev. Tieto útoky si vyžiadali desiatky civilných obetí a ruské sily sa pri nich zamerali na ukrajinskú energetickú, vojenskú a dopravnú infraštruktúru. Moskva odmieta, že by sa jej sily pri útokoch na Ukrajine zameriavali na civilistov, pripomína Reuters.

(tasr)


Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok