Sýrske médiá: Izrael útočil aj na vojenské ciele v Sýrii

Izraelská armáda údajne v noci na sobotu útočila okrem Iránu aj na vojenské ciele na juhu a v strednej časti Sýrie. Oznámili to sýrske médiá s tým, že k raketovým útokom došlo aj z Izraelom okupovaných Golanských výšin.

Hnutie Hamas oznámilo zaèiatok novej vojenskej operácie proti Izraelu Ilustračné foto: TASR/AP

K raketovým útokom došlo aj z Izraelom okupovaných Golanských výšin, tvrdia sýrske médiá. Židovský štát dosiaľ tieto informácie nepotvrdil.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na nemenovaný vojenský zdroj informovala, že k útokom došlo okolo 2.00 hodiny miestneho času (1.00 h SELČ). Izrael len krátko predtým oznámil, že podniká „presné“ útoky na vojenské ciele v susednom Iráne.

Sýria v dôsledku útokov, údajne v okolí Damasku, aktivovala svoju protivzdušnú obranu. Škody dosiaľ nehlásila a podľa agentúry SANA ich aktuálne preveruje.

Izraelská armáda podnikla v noci na sobotu útoky na vojenské ciele v Iráne. Útočila vo viacerých vlnách, pričom izraelské médiá krátko pred svitaním informovali, že svoju operáciu už ukončila. Irán už medzičasom opäť pohrozil odvetou.

Najnovšie izraelské útoky sa očakávali, keďže sú považované za odvetu za iránsky útok z 1. októbra, pri ktorom Teherán odpálil proti židovskému štátu takmer 200 balistických rakiet. Irán vtedy zaútočil na Izrael po tom, keď Izrael zabil niekoľko vplyvných vodcov vplyvných proiránskych skupín. Teherán podporuje sieť militantných hnutí vrátane libanonského Hizballáhu, palestínskeho Hamasu a jemenských povstalcov húsíov, ktoré podnikajú útoky proti Izraelu.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok