Slovenské ozbrojené sily naberajú rekordný počet nových vojakov

Počet osôb, ktoré si podali prihlášku do Ozbrojených síl Slovenskej republiky je vyšší než súhrn odchádzajúcich.

Slovenskí vojaci. Foto: Erika Ďurčová/TASR Slovenskí vojaci. Foto: Erika Ďurčová/TASR

Za prvých deväť mesiacov roka 2024 skončil služobný pomer 799 profesionálnym vojakom. Ozbrojené sily (OS) SR spomedzi nových uchádzačov vybrali 1109 ľudí. Pre Uviedol to Generálny štáb OS SR.

„Do OS SR si podalo v období od 1. januára 2024 do 30. septembra 2024 prihlášku 2886 občanov,“ spresnil generálny štáb. Dodal, že v armáde je v súčasnosti neobsadených 4907 tabuľkových miest.

Minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer) koncom júla vyhlásil, že tento rok by malo byť do armády prijaté rekordné množstvo nového personálu.

Tak dejiny, ako aj súčasné dianie v bezprostrednej blízkosti našich hraníc dokazujú, že práve ozbrojené sily sú najlepšou zárukou bezpečnosti a stability krajiny. Vyšší záujem o službu v Ozbrojených silách či o výcvik v rámci dobrovoľnej vojenskej prípravy môže byť aj dôsledkom sprehľadnenia prijímacieho konania a výdatnej propagácie.

(tasr, laj)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok