Pri izraelskom nálete v Libanone zahynuli traja novinári

Novinári počas útoku spali, libanonská vláda udalosť odsúdila ako vojnový zločin.

Traja novinári boli usmrtení počas izraelského leteckého útoku v južnom Libanone. Podľa Financial Times (FT) šlo o dvoch kameramanov a jedného technika televízií Al Mayadeen a Al Manar.

Libanonské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že na mieste boli zranení ďalší traja ľudia a v areáli sa nachádzalo dovedna 18 žurnalistov zo siedmich rôznych médií.

Novinári v čase útoku spali v obytnom komplexe, určenom pre pracovníkov médií. Miestne médiá priniesli z miesta udalosti zábery, na ktorých vidieť viacero bungalovov v troskách a zopár zničených áut s viditeľným označením „PRESS“.

Ako dodáva FT, Izrael pôvodne útočil na Libanon so zámerom vytlačiť militantov z Hizballáhu od hraníc s Izraelom. Zdá sa však, že po zabití veľkej časti vedenia Hizballáhu rozšíril rozsah cieľov a začal letecké útoky po celom Libanone.

(bra)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok