Odišiel spevák známeho hitu: Každý starší Slovák ho pozná

Slovenský spevák a bývalý člen kapely Modus navždy odišiel do hudobného neba. So známou kapelou naspieval veľký hit Roberta.

súhrn žilina - 13 Ilustračný obrázok/Štandard

Smutnú informáciu potvrdila novinárka Anka Olvecká na sociálnej sieti. Podľa portálu pluska.sk takmer nikto nevedel o tom, že ho trápia zdravotné problémy. „Nepriamo sa s ťažkosťami zdôveril dvornému textárovi Modusu, Kamilovi Peterajovi: ,Vedel som, že ho niečo trápi, ale netušil som, že je to tak vážne. Keď som sa ho pýtal viac, mávol nad tým rukou. Nechcel to ďalej rozvíjať. Je mi to tak ľúto. Bol to veľmi príjemný, zábavný a vzdelaný človek. A, samozrejme, dobrý spevák. Mal som ho naozaj rád,´“ povedal Peteraj pre portál.

Anka Olvecká (vľavo) a Jozef Paulíny. Zdroj: Anka Olvecka/Facebook

Kapela Modus vznikla v roku 1968. Kedysi v nej hrali takí slovenskí hudobní velikáni ako Miro Žbirka, Laco Lučenič, Marika Gombitová či Janko Lehotský. Neskôr, v osemdesiatych rokoch, sa v nej vystriedalo niekoľko ďalších spevákov. Medzi nimi bola aj Marián Greksa a Jozef Paulíny. Ďalším jeho známym hitom bola aj pieseň Keď sa raz oči dohodnú z roku 1988.

Pieseň kapely Modus Roberta. Zdroj: youtube

Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok