Kúpeľné mestečko obnovilo studňu s minerálnou vodou

DUDINCE – Kúpeľné mestečko Dudince (okr. Krupina) má ďalšie lákadlo pre svojich návštevníkov.

dudince,studnicka Studňa s minerálnou vodou slatinského typu v oddychovej zóne lesoparku Búroš. Foto: FB Dudince online

V oddychovej zóne lesoparku Búroš, ktorý sa nachádza v areáli kúpeľov, obnovili studňu s minerálnou vodou slatinského typu. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slnečný Hont.

„Studňa s kyselkou je opäť plne funkčná a celodenne prístupná všetkým návštevníkom Dudiniec,“ uviedla oblastná organizácia s tým, že v studni ešte doplnia odtokovú misu a prečistia odtok.

Zároveň vyzvala všetkých návštevníkov, aby sa pri návšteve altánku so studňou správali ohľaduplne a šetrne.

„Obnova studne je finančne náročná, a preto dúfame, že bude slúžiť všetkým návštevníkom Dudiniec, ako aj domácim obyvateľom čo najdlhšie,“ dodala OOCR Slnečný Hont s tým, že ju finančne podporilo Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok