Prigožin údajne prijal návrh Alexandra Lukašenka

Jevgenij Prigožin údajne prijal návrh Alexandra Lukašenka na zastavenie postupu vagnerovcov na Moskvu, uviedla agentúra TASS.

image Bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Zdroj: Echo24.cz

„Bol vyvinutý výhodný a prijateľný variant riešenia situácie s bezpečnostnými zárukami pre bojovníkov Vagnerovej skupiny,“ cituje agentúra výsledok telefonátu medzi Prigožinom a Lukašenkom na základe telegramového kanála „Pool of the First“.

Lukašenka o situácii v Rusku ráno informoval ruský prezident Vladimír Putin. Na jeho popud bieloruský prezident kontaktoval zakladateľa Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina, informovala podľa serveru Meduza Lukašenkova tlačová služba. Rozhovory vraj trvali celý deň. Výsledkom bola dohoda o neprípustnosti rozpútania krvavého kúpeľa na území Ruska.

„Chceli rozpustiť Vagnerovu skupinu. Vydali sme sa 23. júna na pochod spravodlivosti. Za deň sme sa dostali skoro 200 km od Moskvy. Počas tejto doby sme nepreliali ani kvapku krvi našich bojovníkov. Teraz je okamih, kedy môže byť preliata krv. Uvedomujúc si preto všetku zodpovednosť za to, že na jednej zo strán bude preliata ruská krv, otáčame svoje kolóny a odchádzame podľa plánu opačným smerom do poľných táborov,“ uviedol Prigožin.

(Echo24)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok