Z obehu sťahujú 13 ton mäsa, našli v ňom nebezpečnú baktériu

TRENČÍN – Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky objavila pri kontrole nevyhovujúce výrobky. Ide o kuracie mäso, ktoré pochádza z Poľska.

aktualita Dve z troch nezvestných dievčat sa už našli. Foto: Trenčiansky Štandard

Vo viacerých vzorkách kuracieho mäsa zistili prítomnosť baktérie, ktorá spôsobuje črevné infekčné ochorenie. V rámci úradnej kontroly potravín vykonala RVPS Košice-mesto v prevádzke Domäsko, s. r. o., Lieskovská cesta 640/23, 962 21 Lieskovec odber vzoriek týchto výrobkov:

Kurací stehenný plátok chladený

DS: 7. 8. 2023, krajina pôvodu: Poľsko, výrobca CEDROB, s. a., Ujazdówek 2A, 06-400 Ciechanów, Poľsko.

V dvoch z piatich vyšetrovaných vzoriek zistili prítomnosť Salmonelly Enteritidis. Vzorka nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériách pre potraviny.

Predmetný výrobok bol dodaný z Poľska v celkovej hmotnosti 8 400 kg. Výrobok je už po dátume spotreby.

Mohlo by vás zaujímať

Kurací stehenný plátok chladený

DS: 31. 7. 2023, krajina pôvodu: Poľsko, výrobca CEDROB, s. a., Ujazdówek 2A, 06-400 Ciechanów, Poľsko.

Vo vyšetrovanej vzorke zistili prítomnosť Salmonelly Enteritidis. Predmetný výrobok dodali z Poľska v celkovej hmotnosti 4 800 kg. Výrobok je už po dátume spotreby.

Inšpektori nariadili v obidvoch prípadoch prevádzkovateľovi informovať odberateľov o nevyhovujúcom výrobku.

Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok