Známa slovenská benzínka zatvorila niekoľko čerpačiek

ŽILINA/SLOVENSKO – V posledných týždňoch mohli motoristi zaregistrovať výraznú zmenu na takmer 40 čerpacích staniciach Slovnaft. Z typických žlto-čiernych „čerpačiek" Slovnaft sú odteraz červené benzínky Orlen. Vieme dôvod.

_ORLEN-cerpaci_stanice Orlen chce v počte čerpačiek prekonať OMV a Shell. Foto: Orlen

K výmene čerpacích staníc dopomohla transakcia spoločnosti MOL, ktorá vlastní Slovnaft. Podľa aktuality.sk spoločnosť kúpila v Poľsku sieť Lotos a na oplátku museli predať časť svojho portfólia. Vďaka tomu získal Orlen 38 čerpacích staníc od Slovnaftu.

Orlen má momentálne 90 benzíniek na Slovensku, čím si vyslúžil štvrté miesto v počte čerpacích staníc. „V súčasnosti sme najrýchlejšie rastúcou sieťou čerpacích staníc na Slovensku. Máme smelé plány a chceme sa rýchlo zaradiť medzi najväčších hráčov na trhu. Naším konečným cieľom je stať sa dvojkou na trhu, čiže najväčším zahraničným reťazcom,“ vyjadril sa riaditeľ siete Orlen pre Slovensko Jan Suchocki pre Aktuality.

Orlen láka zákazníkov na nízke ceny palív a celkovo prevádzkujú viac než tritisíc čerpacích staníc v šiestich štátoch. U nás nahradil Orlen pumpy Oliva, v Čechách zas pôvodne fungoval ako Benzina. Riaditeľ uviedol, že palivá vyrábajú v rafinériách Kralupy nad Vltavou a Litvínov. Následne sú overené motorovými testami v nezávislých akreditovaných laboratóriách.


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok