Brutalita. Susedovho psa surovo dobil a hodil mu ho na pozemok

SLOVENSKO – V dnešnej pravidelnej rubrike sa pozrieme na inú stránku psieho života. Vždy prinášame pozitívne články, no niekedy život prináša aj kruté osudy. O jednom sa budeme v dnešnom článku venovať, ktorý rezonuje z malebného pútnického miesta Šaštín-Stráže.

psik_rubrika 2 ilustrácia, FOTO: Žilinský Štandard

Susedovho psa surovo dobil a odtiahol mu ho späť na pozemok. Celý útok zachytila bezpečnostná kamera. Aliašský malamut skončil s prerazenou lebkou a prišiel o oko. Útočníkovi sa nepáčilo, že sa pes dostal na jeho pozemok, kde mu naháňal zvieratá. Vzal drevený hranol a začal ho udierať. V úderoch pokračoval, aj keď bolo zjavné, že pes sa už nevie brániť, informovala televízia Markíza.

Zviera na tom bolo veľmi zle. Veterinár majiteľovi oznámil, že najdôležitejších bude prvých 24 hodín a po nich sa ukáže, či útok prežije. Ohavný prípad týrania zvieraťa zo Šaštína-Stráží zarezonoval na sociálnych sieťach. Po troch rokoch o ňom konečne rozhoduje súd.

Psík samozrejme prežil, no následky po brutálnej bitke ostali a psík nevidí na jedno oko.

Prípad budeme naďalej sledovať.

Spolupráca so slovenskými útulkami:
OZ HAFKÁČI, Považské Podhradie, kontakt: 0911 290 983
REGIONÁLNE CENTRUM SLOBODA ZVIERAT, Piešťany, kontakt: 0904 170 913
OZ TÚLAVÁ LABKA, Banská Štiavnica, kontakt: 0908 611 882
OZ DRUHÁ ŠANCA, Bardejov, kontakt: 0949 184 448
OZ NA KONCI SVETA, Ptrukša, kontakt: 0910 672 580

„Už nemáme krmivo, prosíme o pomoc! Vydržíme už len týždeň, náš sklad je prázdny. Na naše prosby o pomoc takmer nikto nereaguje, nevieme, čo bude ďalej.„ Žiaľ, aj toto patrí do nášho života. Prosebné slová útulkov, ktoré sú zúfalé a nevedia ako ďalej. Vtedy nastupujeme na scénu my, a snažíme sa pomôcť zo všetkých síl, ale hlavne vďaka vám, našim darcom, ktorí stoja pri nás, to môžeme zvládnuť. Redakcia Žilinského Štandardu sa preto rozhodla pomôcť útulkom. Ak chcete pomôcť najmä s granulami pre psíkov, neváhajte nás kontaktovať na email: [email protected]. Naša redakcia osobne odovzdá váš dar útulku na Slovensku. Už teraz vám za všetkých hladných psíkov ďakujeme.


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok