Hokej-TEL: Liptovský Mikuláš podpísal zmluvu s Fínom Lahtinenom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Fínsky hokejista Severi Lahtinen podpísal zmluvu s HK 32 Liptovský Mikuláš. Pre Fína to bude prvý klub mimo jeho vlasti. Bývalý tím s ním rozviazal zmluvu po tom, ako bol podľa fínskych médií obvinený a následne aj odsúdený na dva roky za znásilnenie mladej ženy

Vedenie účastníka Tipos extraligy to oznámilo na sociálnej sieti.        

Dvadsaťštyriročný krídelník hral v úvode sezóny za Jyväskylu v Liige. Nastúpil vo ôsmich zápasoch a pripísal si tri body (1+2). Klub s ním však rozviazal zmluvu po tom, ako bol podľa fínskych médií obvinený a následne aj odsúdený na dva roky za znásilnenie mladej ženy. Lahtinen však zdôraznil, že je nevinný a podaním odvolania sa zatiaľ vyhol výkonu trestu.        

„Lahtinen s nami nejaký ten deň trénuje. Som hokejový tréner, nie sudca a ani boh, aby som niekoho súdil. Je tu na to, aby hral hokej a my sa budeme snažiť vyžmýkať z neho čo najviac,“ povedal tréner tímu Juraj Faith v rozhovore podľa webu HokejPortal.sk. Pre Fína to bude prvý klub mimo jeho vlasti.        

Liptovskému Mikulášu patrí po devätnástich kolách priebežné šieste miesto v extraligovej tabuľke.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok