Aktivisti zaútočili na pražské sídlo KSČM

Skupina ľudí hodila v sobotu po 16:00 do vchodu sídla KSČM v Prahe červené dymovnice. Zasiahli nielen budovu a priestor pred ňou, ale aj obchod, ktorý je jej súčasťou. Prípadom sa zaoberá polícia.

459577402_940673721422853_5140948440585439351_n Polícia ČR. Foto: Policie České republiky/Facebook

Podľa hovorcu KSČM boli páchatelia oblečení v tričkách s portrétom bývalého prezidenta Václava Havla. Jeden zo svedkov uviedol, že prišli na dvoch motorkách a rýchlo odišli.

Hovorca považuje celú záležitosť za dôsledok antikampane pred krajskými a senátnymi voľbami, keď strhávali a ničili bilbordy KSČM a koalície Stačilo!.

„Koalícia Stačilo! a Komunistická strana Čiech a Moravy sa počas celej kampane nepodieľali na ničení propagačných materiálov konkurenčných strán. Vykonávame čistú politiku a vyzývame k tomu aj ostatných,“ povedal hovorca strany Roman Roun.

Polícia v súčasnosti zisťuje právnu kvalifikáciu trestného činu. „Po skončení volieb prišla pred sídlo KSČM na ulici Politických väzňov v Prahe 1 skupina motorkárov a na ulici odpálila niekoľko dymovníc. Nikto nebol zranený, vecou sa budeme zaoberať a následne určíme právnu kvalifikáciu,“ uviedla pražská polícia.

(Echo24,mja)


Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa na margo samosprávnych krajov vyjadril, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Pobúril tým niektorých županov, vrátane predsedu združenia SK8…
Prejsť na článok
Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok