Izrael a Hizballáh obnovili cezhraničné útoky

Šíitske militantné hnutie v južnom Libanone v utorok ráno vystrelilo vyše 65 rakiet na sever Izraela, väčšinu zneškodnila protivzdušná obrana. Vyhlásenie Obranných síl Izraela (IDF) citovala agentúra AFP.

Snímka obrazovky 2024-09-23 o 13.35.10 Dym stúpa z izraelského ostreľovania dedín v okrese Nabatíja, čo je viditeľné z mesta Mardžajun v južnom Libanone v pondelok 23. septembra 2024. Foto: TASR/AP

O obnovení útokov zo strany IDF však informovali aj libanonské úrady citované webom L‘Orient-Le Jour. Pod paľbou sa ocitli lokality na juhu a v údolí Bikáa na východe Libanonu pri hraniciach so Sýriou.

Izraelská armáda vo svojom vyhlásení spresnila, že Iránom podporovaní militanti útočili v časovom okne medzi 9.36 a 9.44 h miestneho času. Oficiálne správy o prípadných obetiach, zranených alebo materiálnych škodách zatiaľ nie sú k dispozícii.

Spravodajský portál Times of Israel (TOI) informoval o ľahkom zranení 58-ročnej ženy, ktorú pri raketovom útoku na oblasť v blízkosti mesta Haifa zranil šrapnel. V okolí mesta Kirjat Šmona zasahovali hasiči pri požiari.

TOI na svojom webe informoval, že v izraelských komunitách blízko hraníc s Libanonom sa rozzvučali sirény varujúce obyvateľstvo pred raketovou paľbou.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok