Slovan otočil s Klaksvíkom, ale opäť to bola dráma

BRATISLAVA – V úvodnom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy zdolal ŠK Slovan Bratislava na domácom Tehelnom poli pred krásnou návštevou celok z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík 2:1 (0:0). Slovan bol po väčšinu zápasu kvalitnejším tímom a diktoval hru.

V prvých minútach zakončovali Tolič a Lovat. Vo ôsmej minúte náročnú loptu na ľavej strane dobehol Čavrič a prihrával pred bránku, kde by bol do prázdnej dával Strelec, no pred ním ratoval jeden z obrancov. V jedenástej minúte prišiel nebezpečný pas hostí, ale Borjan vybehol a odkopol. Úvodných 15 minút patrilo domácim, ktorí držali loptu a určovali tempo.

Do prázdnej brány takmer zakončoval Strelec. Foto: sport.sk

Veľmi veľká šanca sa črtala v 21. minúte: Čavrič po centri sprava z niekoľkých metrov hlavičkoval úplne nad. V 29. minúte kolmica do 16-ky našla Toliča, ktorý dával spätnú prihrávku Čavričovi. Posledný menovaný bol znova kúsok pred bránou zblokovaný. K prvému polčasu nepridal hlavný rozhodca ani jednu minútu.

Hneď v 46. minúte Blackman našiel z pravej strany Čavriča, ktorý z prvej zle trafil loptu a nevyužil veľkú šancu. V 48. minúte z rohu odcentroval Frederiksberg. Prudká lopta sa krútila smerom do brány a Pavlović ju z pol metra doklepol do siete – 0:1. V 54. minúte Čavrič vyhral osobný súboj s posledným hráčom na pravom krídle a utiekol mu. Dobre nabehol Weiss a s prispením brániaceho Faerčana poslal loptu pod brvno – 1:1.

O rozhodujúci gól sa dokonalou hlavičkou postaral Alexandar Čavrič. Foto: sport.sk

V 74. minúte z pravej strany odcentroval Barseghjan a Čavrič presnou hlavičkou k vzdialenejšej žrdi strhol vedenie na stranu belasých – 2:1. V 77. minúte Klaksvík pritlačil a na päťke dostal loptu úplne voľný Petersen. 200-percentnú šancu Borjan zázračne chytil na čiare. V 83. minúte z diaľky pálil Barseghjan. Slovan mal viaceré náznaky príležitostí a nádejné útoky.

V 93. minúte napriek tomu mohli skórovať hostia; do veľkej šance v strede 16-ky sa dostal Andreasen. Potom spoluhráčom zavaril Borjan, ktorý išiel do centra ďaleko od brány a loptu nechytil. Ak by sa od hráča pred bránou nebola odrazila, bolo by zle. ŠK Slovan Bratislava vstúpil do skupinovej časti Konferenčnej ligy víťazstvom nad Klaksvíkom 2:1.

(onlajny.eu)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok