Slováci ako prví prekonali portugalskú obranu

SLOVENSKO – Portugalsko v piatok večer potvrdilo úlohu veľkého favorita a Slovákov zdolalo opäť o gól ako v Bratislave 3:2 (2:0).

V ôsmej minúte Fernandes centroval do ohňa. Tam nastal extrémny zmätok. Zakončoval Ronaldo a po ňom Leao, ale domáci hráči nerozvlnili sieť. V 14. minúte si Fernandes vymenil loptu s Ronaldom a napriahol spoza veľkého vápna. Dúbravka veľmi pekným zákrokom vyrazil loptu na roh. V 15. minúte Boženík dostal prihrávku do pokutového územia a trafil konštrukciu brány. V 18. minúte sa Fernandes veľmi dobre zbavil Dudu. Centrom našiel vo vápne Ramosa, ktorý hlavou otvoril skóre – 1:0.

V 26. minúte Fernandes zakončoval hlavou v päťke. Dúbravka čaroval a zmaril takmer istý gól. V 28. minúte Vavro jasne zahral rukou v pokutovom území a nepomohlo ani preverovanie VAR-om. Ronaldo z bieleho bodu oklamal Dúbravku, keď to poslal po zemi do stredu – 2:0. V 39. minúte Leao majstrovsky prenikol po ľavej strane a posunul do stredu Silvovi. Jeho pokus Dúbravka vyrazil a zakončenie Ronalda preletelo mimo. V 43. minúte bol zrazený Ronaldov pokus. V sklze trafil loptu Ramos a rozozvučal našu tyč.

V 69. minúte Hancko vypálil spoza pokutového územia. Silvom tečovaný pokus pomýlil Costu – 2:1. Domáci lovili loptu zo siete prvýkrát v celej kvalifikácii. V 72. minúte Fernandes dobre prihral na zadnú tyč, kde bol celkom voľný Ronaldo. Cristiano strelou do odkrytej brány pridal svoj druhý gól v zápase – 3:1. V 80. minúte si Lobotka prebral prihrávku a vydarenou ranou spoza pokutového územia prekonal bezmocného Costu – 3:2. V 90. minúte mohli domáci skórovať až dvakrát. Zblízka zakončoval Félix a nasledoval ho Jota. Dúbravka hviezdil ďalej. Viac sa už nestalo, a tak Portugalsko zdolalo Slovákov lichotivo pre hostí 3:2.

(sport.sk)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok