VIDEO: Mesto Prievidza predáva školské budovy za 3,9 milióna eur. Aký bude ich ďalší osud?

PRIEVIDZA – Radnica predáva objekt bývalej Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika. Areál je prázdny, okrem telocvične, ktorú využívajú športovci.

1200 x 630 skola PD Mesto Prievidza predáva objekt bývalej Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. J. Šafárika. Foto: Stanislav Vavro

Návrh na zrušenie ZŠ na Ulici P. J. Šafárika schválilo mestské zastupiteľstvo ešte vlani v decembri, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ju zo siete vyradilo k 31. augustu tohto roka.

„Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže (OVS) schválili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní minulý týždeň,“ spresnila hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Cenu za viacero pavilónov a pozemkov stanovila samospráva v zmysle znaleckého posudku na minimálne 3,9 milióna eur.

Videoreportáž: Mesto Prievidza predáva objekt bývalej ZŠ na Ulici P. J. Šafárika. Zdroj: Stanislav Vavro

„Mesto Prievidza spočiatku zvažovalo, že si budovu nechá vo svojom vlastníctve. Avšak po odbornej analýze sa ukázalo, že akékoľvek investície do budovy by neboli rentabilné,“ vysvetlila hovorkyňa.

Podľa primátorky mesta Kataríny Macháčkovej samospráva uvažovala aj o alternatíve – prerobiť objekt na nájomné bývanie za podpory Štátneho fondu rozvoja bývania. Budovy ZŠ však boli postavené na iný účel, prestavba by tak bola enormne drahá.

„Momentálne je nehnuteľnosť prázdna, okrem priestoru telocvične, ktorý užívajú volejbalisti až do doby, kým bude s objektom naložené inak,“ priblížila primátorka.

„Objekt školy pozostáva zo šiestich pavilónov, jedným z nich je samostatná budova telocvične, ďalej prislúchajúcich pozemkov, ihrísk a súvisiacej infraštruktúry,“ uzavrela Macháčková.

Podľa hovorkyne mesta účel využitia objektu musia záujemcovia uviesť v návrhu kúpnej zmluvy. Svoje ponuky musia doručiť na mestský úrad elektronicky alebo poštou do 30. novembra do 14:00.

Najvýhodnejší návrh vyberie mestská rada.