VIDEO: Bánovčania si putovný pohár vybojovali už po tretí raz. Kam poputuje zbierka pre choré deti?

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Športová hala hostila na najstaršom (28. ročník) a najmasovejšom regionálnom turnaji v minifutbale dvadsať tímov z Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja.

Borusia BN titulna Športová hala hostila dvadsať tímov z Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja. Zdroj: Miloš Šagát

„Predkolo turnaja odohralo šesť prihlásených mužstiev, z ktorých dve najúspešnejšie si vybojovali miestenku na širšie finále a zároveň doplnili súpisku 14 nasadených družstiev,“ uviedol počas turnaja o putovný pohár Slovenského orla a Pohár primátora mesta riaditeľ podujatia Miloš Šagát.

Šestnástku amatérskych celkov tvorili podľa vopred určeného kľúča v základných skupinách štyri štvorčlenné skupiny.

Podľa slov riaditeľa turnaja do večerného štvrťfinále napokon postúpili Borusia/BN, Jamajka Topoľčany, Bayern Krásna Ves, Kamoši/BN, El Fuňo/BN, Savoy Zlatníky, Hurakan BN a Cirkusanti Trenčín.

Oslava hráčov Borusie/BN po obhajobe celkového prvenstva na najstaršom turnaji. Zdroj: Miloš Šagát

„Štvrťfinálové tímy predviedli pred zaplnenou halou kvalitné zápasy s dramatickou koncovkou. Na palubovke sa občas aj iskrilo,“ konštatoval Šagát. Ako ďalej uviedol, semifinálové zápasy štyroch najlepších mužstiev sa odohrali v duchu fair-play a mali dobrú úroveň.

V prvom zápase mladí dorastenci AS Trenčín ukázali svoje futbalové umenie a gólom Tadeáša Hájovského postúpili cez skúsenú Jamajku do finále.

V druhom zápase hráči Borusie porazili EL Fuňo tesne 2:1. Strelecky sa presadili za Borusiu – Zelenický a Líška. Dávid Rychtárech v závere zápasu dokázal znížiť na 2:1, ale pri samostatnom nájazde v posledných sekundách už svoju šancu na vyrovnanie nevyužil a poslal loptu tesne vedľa Igazovej bránky.

V zápase o 3. miesto už tradične Jamajka zvíťazila nad El Fuňom presvedčivo 3:0, keď o všetky jej presné zásahy sa postaral nestarnúci Miroslav Královič.

Vo večernom finále si celkové prvenstvo a obhajobu po tretí raz zaslúžene vybojovalo mužstvo Borusie/BN. „Vo vyrovnanom zápase sa strelecky presadili skúsený Martin Líška a talentovaný Jakub Parkaň. Za dorastencov AS Trenčín-Cirkusanti upravil na konečných 2:1 Daniel Prekop,“ konštatoval riaditeľ.

Najlepším strelcom turnaja s 5 gólmi sa stal Ľuboš Praženka (Cirkusanti). Najlepším brankárom bol vyhodnotený Lukáš Jandák (El Fuňo). Cenu pre najlepšieho hráča tentoraz získal prvoligový hráč Banskej Bystrice a odchovanec Spartaka Bánovce n/B Dávid Rychtárech (El Fuňo). Cenu fair-play obdržal najmladší hráč finále, brankár Lukáš Juhás (MFC Spartak BN).

„Do každoročnej zbierky Minca pre choré deti, ktorá bude spolu so vstupným venovaná na charitatívne účely detskému onkologickému oddeleniu Fakultnej nemocnice NsP Bratislava, sa aj tentoraz zapojili hráči a návštevníci športovo-charitatívneho podujatia,“ uzavrel Šagát.

Športová hala hostila na najstaršom (28. ročník) a najmasovejšom regionálnom turnaji v minifutbale dvadsať tímov z Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja. Foto: Miloš Šagát