Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na vojenské cvičenie

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na vojenské cvičenie. Uskutoční sa tak spoločné vojenské cvičenie, na ktorom sa okrem Američanov zúčastní aj Južná Kórea a Japonsko, ktoré zintenzívnilo svoj vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve so Severnou Kóreou.

Lietadlová loď USS Theodore Roosevelt vplávala do juhokórejského prístavu Pusan deň po tom, čo si Južná Kórea predvolala ruského veľvyslanca, aby mu tlmočila svoj protest proti spomínanej zmluve podpísanej ruským prezidentom Vladimirom Putinom a severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Južná Kórea však túto zmluvu považuje za bezpečnostnú hrozbu, pričom varovala, že v reakcii na toto posilnenie spolupráce by mohla zvážiť zaslanie zbraní na Ukrajinu.

Spojené štáty, Južná Kórea a Japonsko oznámili spoločné vojenské cvičenie s názvom Freedom Edge po stretnutí svojich šéfov rezortov obrany, ktoré sa uskutočnilo začiatkom júna v Singapure.

(ap, tasr)


Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok