Kamala Harrisová prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty

Oznámil to v sobotu jej volebný tím, ktorý zároveň vyzval jej rivala Donalda Trumpa, aby sa pridal.

Snímka obrazovky 2024-08-05 o 12.17.09 Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Americká viceprezidentka a nominantka demokratov na prezidentský post Kamala Harrisová prijala pozvanie od televízie CNN do októbrovej predvolebnej debaty. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Podľa jej tímu by Donald Trump nemal mať problém súhlasiť s pozvánkou. „Ide o rovnaký formát a nadstavenie ako pri debate CNN, ktorej sa zúčastnil v júni a uviedol, že v nej zvíťazil, keď chválil moderátorov, pravidlá a sledovanosť CNN,“ uviedla predsedníčka volebného tímu Harrisovej Jen O’Malleyová.

Debata, na ktorú Harrisová prijala pozvanie, by sa mala uskutočniť 23. októbra. Trumpov volebný tím bezprostredne nereagoval na žiadosť o vyjadrenie agentúry Reuters.

Harrisová a Trump sa stretli v prvej a možno jedinej spoločnej predvolebne debate, ktorú vysielala stanica ABC, 10. septembra. Trump tvrdil, že debatu vyhral, aj keď viaceré prieskumy podľa agentúry Reuters naznačovali opak. Niekoľko dní po debate pritom Trump v príspevku na svojej sociálnej sieti Truth Social vylúčil ďalšiu debatu so svojou protikandidátkou.

Republikán Trump absolvoval v júni debatu tiež so súčasným americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý krátko na to odstúpil zo súboja o prezidentský post. Po Bidenovom slabom výkone totiž stratila časť jeho kolegov z Demokratickej strany vieru v jeho schopnosť poraziť Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa v Spojených štátoch uskutočnia 5. novembra.

(tasr)


Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa na margo samosprávnych krajov vyjadril, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Pobúril tým niektorých županov, vrátane predsedu združenia SK8…
Prejsť na článok
Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok