Korčok by v druhom kole tesne zvíťazil nad Pellegrinim, vyplýva z prieskumu

Ivan Korčok by v druhom kole prezidentských volieb tesne zvíťazil nad Petrom Pellegrinim, vyplýva z prieskumu agentúry NMS Market Research pre denník Sme. Rozdiel v podpore oboch kandidátov je 3,4 percenta.

Úèastníci verejného zhromaždenia s názvom “Nedovo¾me im ovládnu všetko” na Námestí slobody v Bratislave Na snímke verejné zhromaždenie s názvom “Nedovoľme im ovládnuť všetko” na podporu občianskeho kandidáta na prezidenta SR Ivana Korčoka na Námestí slobody v Bratislave v nedeľu 24. marca 2024. Foto: Dano Veselský/TASR

Pellegriniho by v druhom kole blížiacich sa prezidentských volieb podľa prieskumu volilo 48,3 percenta opýtaných. Jeho protikandidát Korčok by získal 51,7 percenta hlasov a lídra Hlasu by tak tesne porazil.

Agentúra zisťovala popularitu oboch kandidátov medzi 28. marcom až 2. aprílom na vzorke 1045 respondentov formou online prieskumu.

Víťazstvo Korčoka však nie je isté. Podľa presnejšej interpretácie merania môžeme konštatovať, že ho plánuje s 95 percentnou pravdepodobnosťou voliť 48 až 55,4 percenta voličov. Pellegriniho 44,6 až 52 percent voličov.

(sme)