Počet obetí v Libanone po izraelskom útoku stúpol na 45

K útoku na predmestie Bejrútu prišlo ešte v piatok, pričom miestne úrady uviedli, že už tretí deň pokračujú práce na odstraňovaní trosiek zničených budov. Na určenie totožnosti niektorých tiel použijú vzorky DNA.

GX7FFKEXMAAJIAJ Situácia po izraelskom útoku na predmestie Bejrútu. Foto: X/OSINTdefender

Medzi obeťami je aj niekoľko žien a detí. Ministerstvo zdravotníctva predošlý deň informovalo o 37 obetiach a asi 68 zranených.

Libanonské hnutie Hizballáh ešte v sobotu potvrdilo, že medzi mŕtvymi sú aj jeho dvaja vysokopostavení členovia Ibráhim Ákila a Ahmed Wahbí. Obeťami útoku je údajne asi desať ďalších predstaviteľov hnutia.

Hizballáh v nedeľu spustil na Izrael po sérii tohtotýždňových útokoch v Bejrúte odvetnú ofenzívu. Z územia Libanonu bolo podľa izraelskej armády vypálených viac než 100 rakiet, pričom cieľom bol aj vojenský priemyselný komplex v severnom meste Haifa. Útok spôsobil na severe Izraela niekoľko požiarov a zranenia utrpeli najmenej štyria ľudia. Bezprostredne však nehlásili žiadne obete a väčšinu rakiet zachytili systémy protivzdušnej obrany.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok