Poškodený most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička zbúrali

V súčasnosti odvážajú zvyšnú suť s tým, že o prejazdnosti rýchlostnej cesty R1 a cesty I/69 bude samospráva informovať v priebehu dnešného dňa.

Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli: Foto: Ján Krošlák/TASR

Most uzavreli pre havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním, informovala o tom hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

Hovorkyňa dodala, že v sobotu (21.9.) v nočných hodinách sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie. „Zatiaľ čo pracujú na odvezení zvyšnej sute, postupne začínajú aj s čistením vozovky,“ spomenula s tým, že Národná diaľničná spoločnosť následne osadí zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky. Priblížila, že v priebehu nedele samospráva uvedie, kedy budú prejazdné Zvolenská cesta, rýchlostná cesta R1, ako aj cesta I/69.

Demolovať most začali v sobotu (21.9.) v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej sume 231-tisíc eur s DPH sa starala spoločnosť Metrostav Slovakia.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok