Našli mŕtveho muža. Pravdepodobnou príčinou úmrtia mohla byť otrava plynom

339317023_1263346104582905_7330027999341139874_n Našli mŕtveho muža. Pravdepodobnou príčinou úmrtia môže byť otrávenie plynom. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

KRIVOSÚD-BODOVKA – Polícia vyšetruje okolnosti úmrtia 48-ročného rybára, ktorého našli v sobotu ráno pri miestnom jazere v obci Krivosúd-Bodovka v okrese Trenčín.

Muž zomrel v noci na sobotu, pravdepodobne sa otrávil oxidom uhoľnatým. Policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, informovali o tom na sociálnej sieti.


„Podľa doterajších zistení pravdepodobnou príčinou smrti muža by mala byť intoxikácia oxidom uhoľnatým z plynovej fľaše, ktorú mal pri sebe v stane. Presná príčina smrti bude určená až po vykonaní zdravotno-bezpečnostnej pitvy,“ skonštatovali policajti.


Polícia v tejto súvislosti pripomína, že oxid uhoľnatý je veľmi nebezpečný plyn, pretože nemá žiadny zápach a nie je ho ani vidieť. Z toho dôvodu sa tento plyn nazýva aj tichý zabijak. Otrava ním prebieha pomaly a nenápadne. „Žiadame preto občanov, aby boli opatrní pri používaní zariadení, pri ktorých dochádza k nedokonalému spaľovaniu dreva alebo fosílnych palív, ako sú plyn a uhlie,“ uviedli policajti.


Len na Slovensku tento plyn podľa nich zabije ročne desiatky ľudí, a to nielen v zime. „Bez CO senzoru nie je možné zistiť prítomnosť oxidu uhoľnatého. Najväčšie nebezpečenstvo hrozí pri nedostatočne vetraných miestnostiach. Dávajte si preto pozor aj po zime a myslite v prvom rade na svoju bezpečnosť,“ odporučila polícia.

(tasr)


Ďalšie články