Poplach na letisku v Prievidzi! Pre bombovú hrozbu zrušili program medzinárodných pretekov

piloti plachtári Poplach na letisku v Prievidzi! Pre bombovú hrozbu zrušili program medzinárodných pretekov. Foto: Alexandra Moštková/TASR

PRIEVIDZA – Hlásenie o bombe preverovali v pondelok dopoludnia na viacerých slovenských letiskách.

Opatrenia museli prijať napríklad aj na letisku v Prievidzi, kde sa počas víkendu začali medzinárodné preteky v bezmotorovom lietaní FCC gliding. Pondelňajšie disciplíny preto zrušili.

https://trencin.standard.sk/7054/muz-vrazil-autom-do-autobusovej-zastavky/

Na letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade nenašli výbušninu. Z dôvodu nahlásenia bomby museli z popradského letiska ráno po 8:00 evakuovať približne stovku zamestnancov a cestujúcich.

V Košiciach už obnovili prevádzku letiska. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Lucia Kočišová s tým, že lety neboli narušené žiadnym spôsobom.

https://trencin.standard.sk/7050/vypil-liter-vodky-a-napadol-zenu-ktora-isla-na-spoved/

V pohotovosti boli bezpečnostné zložky aj v hlavom meste, kde bola od rána pyrotechnická prehliadka Letiska M. R. Štefánika, a to na základe e-mailu. V ňom bolo podľa polície uvedené, že sa má v priestoroch letiska nachádzať bomba.

„Pyrotechnická prehliadka bola v týchto chvíľach ukončená, uloženie bomby v priestoroch letiska v Bratislave sa nepotvrdilo,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

(tasr)


Ďalšie články