Vodič MHD sa chcel vyhnúť zrážke a prudko pribrzdil. V autobuse sa zranili dve ženy

PREŠOV - Na sídlisku III. na Volgogradskej ulici sa v pondelok pred 13.00 vodič trolejbusu č. 8 pokúsil zabrániť zrážke dieťaťa, kotré mu vybehlo do cesty mimo prechodu pre chodcov. Po následnom prudkom ubrzdení spadli v trolejbuse dve ženy, ktoré utrpeli zranenia.

Aktualita Foto: Redakcia Štandard

Dve ambulancie RZP poskytli prvú pomoc. Jedna zo žien zostala nehybne ležať. Na mieste zasahovali aj hasiči. Polícia zisťovala totožnosť plačúcich detí.

Cesta je tak aktuálne prejazdná iba v jednom pruhu a na mieste vznikajú kolóny.

Ako pre Prešovský Štandard uviedol očitý svedok Peter, dievčatko bolo od trolejbusu vzdialené približne 30 cm a iba pohotová reakcia vodiča mu zachránila život. „Zároveň šofér oprotiidúceho trolejbusu zostal stáť a utekal pomôcť kolegovi s prvou pomocou a privolal záchranné zložky,“ opisuje Peter. Poznamenal, že dievča vôbec nevnímalo prichádzajúci trolejbus, pod ktorý vbehlo.

„Dňa 6. mája 2024 v obedňajších hodinách na Volgogradskej ulici v Prešove zasahovalo päť príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove (z Hasičskej stanice Prešov) s dvoma kusmi hasičskej techniky. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že v dôsledku prudkého pribrzdenia vodiča MHD došlo k zraneniu dvoch cestujúcich, ktorých si do svojej starostlivosti prevzala posádka RZP. Obaja cestujúci boli následne posádkou RZP transportovaní na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ informovala hovorkyňa hasičského zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Udalosť momentálne prešetruje aj prešovská polícia. Zranenou má byť 72-ročná cestujúca. „34-ročný vodič trolejbusu z dôvodu, aby nedošlo k zrážke s maloletou chodkyňou prebiehajúcou cez cestu, bol nútený  prudko zabrzdiť, následkom čoho došlo k pádu 72-ročnej cestujúcej,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová s tým, že polícia bude skúmať okolnosti, za akých k nej došlo i mieru zavinenia účastníkov.

Hovorkyňa Prešovskej nemocnice J. A. Reimana Martina Pavlíková potvrdila, že do nemocnice priviezli dve ženy. Jednu po vyšetrení prepustili do domáceho liečenia a druhá ešte ostáva v nemocnici. „Nie sú to však život ohrozujúce zranenia,“ dodala Pavlíková.

Incident sa stal na Volgogradskej ulici. Foto: Adriana Dolinská